ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Σπουδαία εμπειρία, ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό»

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε στον Πειραιά το πρόγραμμα Red Star Trainers for the European Dimension in Sports and International Mobility. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ του Ερυθρού Αστέρα, με την υποστήριξη του «Erasmus+, με στόχο τη βελτίωση και την εξέλιξη των προπονητών του, με νέες γνώσεις πάνω στα αθλήματα της κωπηλασίας, του στίβου, του χάντμπολ, της πυγμαχίας, της ξιφασκίας, του πινγκ πονγκ, του πόλο Γυναικών και του τάε κβο ντο. Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο πρόγραμμα, φιλοξενώντας στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του τους προπονητές του Ερυθρού Αστέρα και ως μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, βοήθησε στην περαιτέρω κατάρτισή τους πάνω στα οκτώ προαναφερθέντα αθλήματα! Το πρώτο γκρουπ προπονητών του σερβικού συλλόγου (Miodrag Radić/πυγμαχία, Anđela Kostić/ξιφασκία, Igor Lončar/κωπηλασία, Milica Janićijević/τάε κβο ντο) φιλοξενήθηκε για δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, έως τις 26/11. Από τις 27/11, στη χώρα μας βρέθηκαν άλλοι τέσσερις προπονητές των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου και συγκεκριμένα, οι Ivana Ćorovic (πόλο Γυναικών), Bratislav Stojmenović (χάντμπολ), Nikola Kovačevic (στίβος) και Ivan Takač (πινγκ πονγκ). Στο διάστημα αυτό, τα δύο γκρουπ προπονητών του Ερυθρού Αστέρα αντάλλαξαν εμπειρίες, ιδέες και τεχνικές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για τη βελτίωση των γνώσεων τους πάνω στον αθλητισμό.

Δηλώσεις:

Ivana Ćorovic (πόλο Γυναικών): «Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και τον Ερυθρό Αστέρα, για αυτή την ωραία ευκαιρία να είμαι μέλος σε κάτι μεγάλο, όπως αυτό. Σχετικά με την ομάδα πόλο, οι προπονητές, όσο και τα κορίτσια, είναι θαυμάσιοι. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά. Είχα την ευκαιρία να δω πως προπονούνται εδώ, πως δουλεύουν τα μικρότερα κορίτσια, σε αυτό επικεντρώνομαι στην ομάδα μου. Είναι μεγάλη μου χαρά, είμαι ενθουσιασμένη για αυτή την εμπειρία και ελπίζω, αυτή συνεργασία να συνεχιστεί, να έρθει και ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι. Το απόλαυσα. Ευχαριστώ τους δύο συλλόγους και πάλι».

Bratislav Stojmenović (χάντμπολ): «Γνωρίζουμε όλη τη σχέση των δύο συλλόγων. Μια ερυθρόλευκη οικογένεια, το γνωρίζουν όλοι αυτό. Ενθουσιάστηκα από την υποδοχή, τη φιλοξενία και την επικοινωνία με το αδερφικό μας σωματείο, ήταν τιμή να είμαι μέρος σε αυτό, αλλά και γενικότερα, στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Είμαι χαρούμενος που γνώρισα όλο αυτό τον κόσμο στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα, θέλω να πω ένα ευχαριστώ».

Ivan Takač (πινγκ πονγκ): «Η εμπειρία μου στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετική! Η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης με καλωσόρισε με ωραίο και φιλικό τρόπο. Ο προπονητής, Γιώργος, μου έδωσε πλάνο προπόνησης και οργανώθηκε, μάλιστα, να πάω να παρακολουθήσω την προπόνηση της Εθνικής ομάδας στην αίθουσα του ΣΕΦ. Το Σαββατοκύριακο, παρακολούθησα το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, σπουδαίο και συναρπαστικό παιχνίδι, που δυστυχώς έχασε ο Ολυμπιακός με 4-3. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να παίξω με παιδιά σε σχολείο, κάτι που ήταν διασκεδαστικό. Ωραία επικοινωνία και αλλαγή εμπειρίας με όλους από τον σύλλογο. Ο Ρηνιώτης της πρώτης ομάδας και της Εθνικής ομάδας μου έδειξε κάποια μέρη εδώ στην Αθήνα και μου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά, είμαι ευγνώμων. Συνολικά, όλοι είναι πολύ ωραίοι και φιλικοί, είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα εδώ. Ελπίζω, να έρθω ξανά εδώ».

Nikola Kovačević (στίβος): «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, χαίρομαι που εκπροσώπησα τον σύλλογό μου. Η όλη εμπειρία ήταν πολύ καλή, γνώρισα προπονητές με τους οποίους αντάλλαξα εμπειρίες. Με άφησαν να δουλέψω με τις ομάδες τους, ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιες είναι οι διαφορές των προγραμμάτων μας, ώστε να τα συνδυάσουμε μαζί. Θα ήταν υπέροχο να έχουμε την ίδια συνεργασία στο Βελιγράδι, όπου περιμένουμε τον Ολυμπιακό, είστε ευπρόσδεκτοι».