ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Παρών» στην Sport Info Day της Ε.Ε.

Το «μπαράζ συναντήσεων» στην Βελγική πρωτεύουσα συνεχίστηκε με την Ενημερωτική Ημερίδα για τον Αθλητισμό που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κτίριο “Charlemagne”. Η συγκεκριμένη ημερίδα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώνοντας τους υποψήφιους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες Erasmus+ που θα τρέξουν κατά την διάρκεια του έτους.

Την έναρξη της Ημερίδας πραγματοποίησε η Υπεύθυνη των προγραμμάτων Erasmus+, κυρία Sophie Beernarts και η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Αθλητισμού Mariya Gabriel. Η Ημερίδα περιελάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούσαν τους στόχους και τομείς που θα δοθεί έμφαση το τρέχον έτος, βασικές οδηγίες για την υποβολή των νέων προτάσεις καθώς επίσης και τα κριτήρια της τελικής επιλογής και έγκρισης.  Στην συνέχεια, διεξάχθηκαν τρία διαφορετικά σεμινάρια σχετικά με την αξιολόγηση των αιτήσεων και των προγραμμάτων, την οικονομική τους ανάλυση, τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες για «μικρές» συνεργασίες. Στο τελευταίο μέρος της Ημερίδας, παρουσιάστηκε ο επόμενος κύκλος του προγράμματος Erasmus+ που θα διαρκέσει από το 2021 έως το 2027.

Η συγκεκριμένη Ημερίδα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη και κατατοπιστική για την πραγματοποίηση νέων δράσεων δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συζητήσουν για νέες πρωτοβουλίες στο ευρωπαϊκό αθλητικό στερέωμα. Πλέον, το ενδιαφέρον του συλλόγου στρέφεται στην προετοιμασία των νέων προτάσεων και την υλοποίηση ενδιαφερουσών αθλητικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.