ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Οι αθλητές θα δυσκολευτούν στον βιοπορισμό τους»

Τέσσερις διεθνείς αθλητές της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, οι Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Ζήσης,  Δημήτρης Ριζόπουλος και Θοδωρής Βουλκίδης αναφέρθηκαν στις καταστροφικές επιπτώσεις που θα προκληθούν, από ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος της Volleyleague Aνδρών.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεών τους:

Στιβαχτής: «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Στιβαχτή: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολλή δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας που έχει χτυπήσει την πόρτα μας. Το αδιαπραγμάτευτο αγαθό που πρέπει να προφυλάξουμε είναι η υγεία μας. Όμως δεν πρέπει να αδρανήσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε και να συνεχίσουμε να ζούμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και έχοντας πλέον την εμπειρία της προηγούμενης καραντίνας(διακοπής- επανέναρξης για το άθλημα του βόλεϊ) μπορώ να δηλώσω ότι η επικείμενη διακοπή στον αθλητισμό θα είναι καταστροφική σε πολλούς τομείς.

Όπως παραδείγματος χάριν, στον οικονομικό τομέα λόγω του ότι για τους περισσότερους αθλητές η δραστηριότητα αυτή αποτελεί την κυρία πηγή εσόδων τους και έτσι αναπόφευκτα θα δυσκολευτούν στον βιοπορισμό τους.  Επιπλέον με την συνεχή διακοπή και επανέναρξη των πρωταθλημάτων ο αθλητής δεν μπορεί να προπονηθεί με τον σωστό τρόπο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική του ακεραιότητα.

Εν κατακλείδι θεωρώ σωστό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λαμβάνοντας φυσικά όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και πριν δύο μήνες ήμασταν ένα από τα αθλήματα που επέστρεψε στα γήπεδα (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ζήσης: «Οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές»

H δήλωση του Δημήτρη Ζήση: «Δεν πιστεύω ότι η λύση ενάντια στην εξάπλωση του COVID  είναι να σταματήσει το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών. Όλες οι ομάδες αποτελούνται από συγκεκριμένο σύνολο ατόμων που είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι και προσέχουμε τις επαφές μας και με εβδομαδιαία τεστ πιστεύω ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί. Επίσης αν ανασταλεί η αγωνιστική δράση, θα επιφέρει ένα οικονομικό πλήγμα για όλους τους αθλητές, όχι μόνο άμεσο αλλά και έμμεσο  διότι όπως όλοι γνωρίζουμε οι συνέπειες  τόσο στην αγωνιστική εικόνα ενός αθλητή με το «σταμάτα ξεκίνα», όσο και στο ίδιο του το σώμα είναι αρνητικές και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του και στην διεκδίκηση ανάλογων συμβολαίων.  Ακόμα μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό επρόκειτο να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων  όπου καλούμαστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στηριζόμενοι στην προετοιμασία και τον ρυθμό που έχουμε βρει στους συλλόγους, διότι ο χρόνος προετοιμασίας κάθε Εθνικής ομάδας είναι ελάχιστος για αυτούς τους αγώνες. Έτσι λοιπόν ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις κάτι που θέλουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες που ζουν από το βόλεϊ».

Ριζόπουλος: «Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυο προβλήματα»

Η δήλωση του Δημήτρη Ριζόπουλου: «Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορονοϊού. Εμείς σαν αθλητές θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αφού στο ενδεχόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δυο προβλήματα. Το ένα θα είναι το οικονομικό και το άλλο ότι θα επηρεαστεί η φυσική μας κατάσταση, από την έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας. Όλοι μας είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και όλες τις οδηγίες ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κανονικά. Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα ας μείνουμε ενωμένοι και ας δουλέψουμε σαν ομάδα με σεβασμό και συνέπεια απέναντι στον κόσμο».

Βουλκίδης: «Να μας δείξει η Πολιτεία τον σεβασμό που μας αρμόζει»

Η δήλωση του Θοδωρή Βουλκίδη: «Δεν είμαι ειδικός στο θέμα του κορονοϊού και για αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργώ με βάσει τις οδηγίες των επιστημόνων και των αρμόδιων φορέων. Ελπίζω ότι θα μας επιτρέψουν να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αφού με θέληση και προσοχή μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν αποτελεί λύση να κλειστούμε στο σπίτι μας για πολλούς λόγους. Εκατοντάδες αθλητές και πολλές οικογένειες ζουν από το άθλημά μας. Παράλληλα σε περίπτωση διακοπής θα επηρεαστεί και η πορεία της Εθνικής ομάδας η οποία διεκδικεί την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού οι διεθνείς αθλητές δεν θα έχουμε ρυθμό από τους αγώνες με τους συλλόγους μας στις εγχώριες διοργανώσεις. Περιμένουμε από την Πολιτεία να μας δείξει τον σεβασμό που μας αρμόζει. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση, όσο πιο γρήγορα γίνεται».