ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Μην μας απαξιώσετε ξανά»

Από το τμήμα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού, τοποθετήθηκαν για την πιθανότητα διακοπής των διοργανώσεων, οι διεθνείς αθλητές Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης, Πέτρος Κανδύλας και Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεών τους:

Τσιλιμπάρης: «Μένουμε άνεργοι χωρίς καμία πρόνοια και βοήθεια από το κράτος»

Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνου Τσιλιμπάρη: «Η αναστολή των ομαδικών προπονήσεων για τους  αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ισοδυναμεί με τερματισμό της αγωνιστικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Οι ερασιτέχνες αθλητές και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο με επαγγελματικές υποχρεώσεις απέναντι στα σωματεία και αντίστοιχες αμοιβές θεωρούνται ερασιτέχνες λόγο αθλητικού νόμου κόντρα στην λογική και στην πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι ομοσπονδίες των αθλημάτων σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού θα καταφέρουν να βρουν μια χρυσή τομή και να ξεχωρίσουν αυτό το σημαντικό κομμάτι που λειτουργεί μέσα στο γενικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά στην ουσία βιοπορίζεται μέσα από αυτόν με φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και συνταξιοδοτική κάλυψη με απόλυτη ευθύνη του κράτους που επί σειρά ετών δεν ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα. Αν μέσα σε λίγους μήνες οδηγηθούμε για δεύτερη φορά στην προπονητική απραξία , επί της ουσίας μένουνε άνεργοι χωρίς καμία πρόνοια και βοήθεια από το κράτος . Δεν μπορεί κανένας αθλητής να ανταποκριθεί στο συνεχές σταμάτα ξεκίνα όπως το επιβάλει η κυβερνητική απόφαση. Μέσα από αυστηρά πρωτόκολλα και με κάθε δυνατό τρόπο τα ομαδικά αθλήματα των εθνικών κατηγοριών πρέπει να παραμείνουν ενεργά τουλάχιστον προπονητικά. Πάνω από όλα η δημόσια υγεία αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος για να συνεχίσουν να προπονούνται σε αυτή την δύσκολη συνθήκη οι ομάδες και οι αθλητές που μόνο τυπικά θεωρούνται ερασιτέχνες και στην πραγματικότητα εργάζονται σκληρά στους στίβους και τα γυμναστήρια κάθε μέρα με αγάπη και μεράκι για τον αθλητισμό . Μην μας απαξιώσετε ξανά».

Κανδύλας: «Η πολιτεία να εξαντλήσει τα περιθώρια για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα»

Η δήλωση του Πέτρου Κανδύλα: «Οι αθλητές όντας ενεργό κομμάτι της κοινωνίας κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Αναμφίβολα προτεραιότητα είναι υγεία όλων μας και  ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού. Τα παραπάνω θεωρώ πως ως αθλητική κοινότητα τα έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέσα από διάφορες δράσεις και κυρίως από την καθημερινή και καθολική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας συγκυρία διακυβεύεται και η ίδια η επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού κι όλων εμάς που τον απαρτίζουμε. Γι' αυτό τον λόγο θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου τα πρωταθλήματα να μπορέσουν να συνεχιστούν. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς παρ’ ότι στα χαρτιά δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες, στην πραγματικότητα το πρόγραμμα μας κι οι υποχρεώσεις μας είναι καθαρά επαγγελματικές και πολλών αθλητών η επιβίωση εξαρτάται από τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Επίσης μία δεύτερη παύση της αθλητικής δραστηριότητας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν καταστροφική για την υγεία μας και με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων ο κίνδυνος τραυματισμού θα αυξανόταν κατακόρυφα».

Καραμπουρνιώτης: «Η συνέχεια θα είναι επώδυνη, εξαιτίας της παύσης»

Η δήλωση του Παναγιώτη Καραμπουρνιώτη: «Το μείζον θέμα για εμάς είναι η συνέχιση του πρωταθλήματος. Η φύση του αθλήματος μας είναι καθαρά επαγγελματική και ας λογίζεται ως Ερασιτεχνικό. Η διάρκεια της διακοπής είναι αμφίβολη και η συνέχεια μετά θα είναι επώδυνη, εξαιτίας της παύσης. Το κομμάτι του βιοπορισμού είναι ίδιο με όλους τους κλάδους που πλήττονται και εννοείται ότι υπολογίζουμε τα χρήματα και εμείς και οι οικογένειες μας. Είναι άδικο τα αθλήματα να διαχωρίζονται σε Β’ κατηγορία και η πολιτεία να μεριμνά μόνο για τα δημοφιλή. Είναι εκατοντάδες οι αθλητές ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς. Τα όποια μέτρα τηρήθηκαν, τηρούνται και θα τηρούνται από όλους. Οι σύλλογοι χρειάζονται στήριξη για να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, ενώ από ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος θα πληγεί και η Εθνική ομάδα».