ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Κάτι που ονειρεύεται ο καθένας που ασχολείται με τα σπορ»

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη (14/3) το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού του Challenge Cup (15/3, 20:00), μεταξύ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από πλευράς Θρύλου, στη διαδικασία μίλησαν ο προπονητής και ο αρχηγός, Αλμπέρτο Τζουλιάνι και Ντράγκαν Τράβιτσα, όπως και οι αντίστοιχοι των Ισραηλινών, Γκαλ Γκαλίλι και Τζενάντι Σοκόλοβ. Τη συνέντευξη Τύπου «άνοιξε» η Supervisor της CEV, Ναγκίζ Ισμαϊλοβα, ενώ στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μας, Δημήτρης Νάκος.

Αλμπέρτο Τζουλιάνι: «Σίγουρα, σεβόμαστε πολύ την ομάδα της Μακάμπι. Είναι μια ομάδα που παίζει καλό βόλεϊ. Αλλά μπροστά στους οπαδούς μας, θα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να παίξουμε καλά μπροστά στο κοινό μας, είμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να πάρουμε, μπροστά στον κόσμο μας, τη νίκη. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα πάρουμε ενέργεια από τον κόσμο. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερα από ό,τι συνήθως. Θα μας βοηθήσει η ατμόσφαιρα να παίξουμε όμορφο βόλεϊ. Περιμένω να αναπνεύσω την ατμόσφαιρα, να την νιώσω. Οι Έλληνες οπαδοί και οι οπαδοί μας είναι πολύ θερμοί. Είναι κάτι που περιμένει και ονειρεύεται ο καθένας που ασχολείται με τα σπορ. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για εμάς που θα παίξουμε έναν τελικό σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τέτοιο κόσμο. Ζω τη στιγμή. Δεν μπορώ να συγκρίνω το τι έχει γίνει στο παρελθόν (σ.σ. σε ερώτηση σχετικά με τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στο παρελθόν). Αυτή η στιγμή είναι σημαντική για την καριέρα μου! Ο καθένας που ασχολείται με τα σπορ ονειρεύεται στιγμές σαν κι αυτή. Είναι μία σημαντική για μένα, για τους παίκτες και τη Μακάμπι».

Ντράγκαν Τράβιτσα: «Δεν είναι ένα ματς αυτοί οι τελικοί, αλλά δύο. Οπότε, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον. Μπορείς να κάνεις ένα πολύ καλό ματς στον πρώτο, αλλά όχι στο δεύτερο. Οπότε, αύριο είναι το σημαντικό ματς. Να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά στο κοινό. Να κάνουμε ευχαριστημένους τόσο τους οπαδούς, μας όσο και όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να δώσομε χαρά σε όλους, συνδυάζοντάς το με μια καλή εμφάνιση. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας! Στο μυαλό και την καρδιά μας δεν είναι τίποτα άλλο από το να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στο Ισραήλ. Δεν θεωρώ ότι είναι πλεονέκτημα (σ.σ. το ότι έπαιζαν στο κλειστό του Ρέντη και τώρα στο ΣΕΦ), αλλά δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς. Είναι όμορφο, αλλά σε μία τέτοια διοργάνωση αξίζει να παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο με τόσο πολύ κόσμο».

Γκαλ Γκαλίλι: «Προφανώς, για εμάς είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το αυριανό, είναι μεγάλο κατόρθωμα για την ομάδα μας, που φτάσαμε αυτή τη σεζόν στον τελικό. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου τελικού και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και είναι μια τόσο δυνατή ομάδα, φυσικά έχει ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, θα τα δώσουμε όλα, θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, παρότι πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το μεγάλο πλεονέκτημα».

Γκενάντι Σοκόλοβ: «Όπως είπε και ο κόουτς, ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ωστόσο όλοι στη Μακάμπι, θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας ιστορικός τελικός και πιστεύουμε, πραγματικά, ότι μπορούμε να πιέσουμε τον Ολυμπιακό, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη».

 

Ναγκίζ Ισμαϊλοβα: «Ευχαριστούμε το Στάδιο που μας φιλοξενεί. Εύχομαι να περάσει όλος ο κόσμος όμορφα και εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία».

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Σας καλωσορίζω όλους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την διεξαγωγή του τελικού του Challenge Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ως διοίκηση, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πόσω μάλλον όταν μια ελληνική ομάδα διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο ΣΕΦ θέσαμε, από την πρώτη στιγμή, ψηλά τον πήχη. Κυνηγήσαμε εντός εισαγωγικών όλες τις διοργανώσεις και τελικά, προσελκύσαμε ακόμη περισσότερες. Λειτουργήσαμε, τα τελευταία χρόνια, ως μία σύγχρονη και αποτελεσματική εστία μεταξύ άλλων για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά κυρίως για τον εργασιακό αθλητισμό, τον στίβο, το μπάσκετ και σήμερα, τον τελικό βόλεϊ. Διοργανώσεις που έλαβαν διασυλλογικά και πανευρωπαϊκά εύσημα. Το ΣΕΦ είναι ένα στάδιο που μπορεί να μεταμορφώνεται, γρήγορα και να υπερκερνά αγκυλώσεις και προσκόμματα που παραδοσιακά συναντώνται σε τέτοιες διοργανώσεις. Άλλαξε, ωρίμασε και μαζί με αυτό και εμείς η διοίκηση του για να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία προκλήσεις. Τέλος, θέλω να πω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που βρίσκονται εδώ. Οι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν το Στάδιο αλλά και όσοι το δουν από την τηλεόραση να παρακολουθήσουν έναν τελικό αντάξιο των προσδοκιών».

Δημήτρης Νάκος: «Εκ μέρους της ομάδας μας, του Ολυμπιακού μας, του προέδρου μας, Μιχάλη Κουντούρη και εκ μέρους ολόκληρου του ΔΣ, απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα και έναν χαιρετισμό στην έτερη άξια φιναλίστ του τελικού και αντίπαλο μας, αντίπαλο μας μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι ένας αθλητικός οργανισμός που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και διαπρέπει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Για μία ακόμη χρονιά, είμαστε συνεπείς σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση, έναν ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό. Ένα ραντεβού που έχει γίνει πλέον συνήθεια σε όλα μας τα αθλήματα! Ένα ευρωπαϊκό ραντεβού σε τελικό και ενδεχομένως σε κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Ένας στόχος που θέσαμε ως στόχο από την αρχή της σεζόν. Θα θέλαμε να διεξαχθεί ένας μεγάλος αγώνας και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα τρόπαιο».