ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ερυθρόλευκη» ανωτερότητα, 11-7 τη Βουλιαγμένη
Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, την Α φάση του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 11-7, της Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 8η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκες», με πολύ καλή αμυντική λειτουργία πήραν προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο με 3-0, αντέδρασαν σωστά όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα και με ένα ακόμα σερί 5-0 στη συνέχεια, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, κάνοντας το «8Χ8» στη διοργάνωση. Ακολουθεί πλέον η διακοπή του πρωταθλήματος για δυο περίπου μήνες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 12-26 Ιανουαρίου 2020. Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εκ νέου την 1η Φεβρουαρίου, και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και πάλι τη Βουλιαγμένη για την Β’ Φάση του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν τουλάχιστον 3 φορές σε διάστημα 8 ημερών αφού στις 4/2 οι δυο ομάδες θα δώσουν το 2ο παιχνίδι της Β’ Φάσης και στις 8/2 θα τεθούν αντιμέτωπες για το πρώτο ματς της φάσης των «8» της Ευρωλίγκας.
 
Προβάδισμα Ολυμπιακού
 
Η Άλκηστη Αβραμίδου άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω στο 5:58 και στην επόμενη επίθεση η προσπάθεια της καταλήγει στο δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, διατηρεί το μηδέν στην άμυνα. Η αρχηγός του Ολυμπιακού διπλασίασε και τα δικά της και των «ερυθρολεύκων» τα τέρματα, για το 2-0, στο 1:02 του πρώτου οκταλέπτου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά στο συν τρία, 11'' πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Την διαφορά των τριών γκολ, επανέφερε η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκοράροντας από τη θέση του φουνταριστού, στο 5:58 του δεύτερου οκταλέπτου, για το 4-1 στον αγώνα. Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 4-4 στα μισά της περιόδου για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με την Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Ελληνίδα αμυντικός αρχικά έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας, στον παίκτη παραπάνω, το 5-4, 2:26 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και στο 00:10 έκανε το 6-4, με προσπάθεια από την περιφέρεια.
 
Ανώτερος ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη
 
Ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί την μπάλα στον παίκτη παραπάνω και η Βάσω Πλευρίτου σκοράρει για το 7-4 στον αγώνα, στο 5:14 της τρίτης περιόδου.  Για πρώτη φορά στον αγώνα η διαφορά φτάνει στα τέσσερα γκολ (4-8), με σκόρερ και πάλι την Βάσω Πλευρίτου. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, διατηρούν ανέπαφη την εστία τους από τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου και με το επιθετικό σερί να έχει φτάσει στο 5-0, το σκορ διαμορφώθηκε 9-4, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου.  Διαδοχικές αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, διατηρούν το 9-6 για τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία περίοδο οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Ολυμπιακό να έχει δυο δοκάρια και το 9-7 να παραμένει. Η Αβραμίδου σκοράρει, μετά από ασίστ της Ελευθερίας Πλευρίτου, για το 10-7 του Ολυμπιακού, φτάνοντας τα τρία γκολ στον αγώνα. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη σφράγισε την «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα, διαμορφώνοντας το τελικό 11-7, με εξαιρετική προσπάθεια από τη θέση του φουνταριστού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ενώ οι δυο ομάδες, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα συναντηθούν 3 φορές σε διάστημα 8 ημερών αφού στις 4/2 θα δώσουν το 2ο παιχνίδι της Β’ Φάσης και στις 8/2 θα τεθούν αντιμέτωπες για το πρώτο ματς της φάσης των «8» της Ευρωλίγκας. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Άλκηστη Αβραμίδου με τρία γκολ, ενώ από δυο γκολ σημείωσαν Ελευθερία, Μαργαρίτα και Βάσω Πλευρίτου. 

Tα οκτάλεπτα: 0-3, 4-3, 2-3, 1-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Αβραμίδου (π/π, 5:58), 0-2 Αβραμίδου (πέναλτι, 1:02), 0-3 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια, 00:11)

2ο οκτάλεπτο: 1-3 Νίνου (πέναλτι, 7:17), 1-4 Ασημάκη (φουνταριστός, 5:58), 2-4 Ξενάκη (φουνταριστός, 5:41), 3-4 Πάτρα (κόντρα, 4:27), 4-4 Νίνου (πέναλτι, 3:56), 4-5 Πλευρίτου Μ. (π/π, 2:26), 4-6 Πλευρίτου Μ. (περιφέρεια, 00:10)

3ο οκτάλεπτο: 4-7 Πλευρίτου Β. (π/π, 5:14), 4-8 Πλευρίτου Β. (περιφέρεια, 4:16), 4-9 Πλευρίτου Ελ. (πέναλτι, 2:47), 5-9 Πάτρα (πέναλτι, 2:35), 6-9 Νίνου (περιφέρεια, 1:33)

4ο οκτάλεπτο:  7-9 Ξενάκη (πέναλτι, 7:45), 7-10 Αβραμίδου (περιφέρεια, 2:27), 7-11 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 1:04)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Λάβι, Πρωτοπαπά, Καϊάφα Στ., Τσιμάρα Ευδ., Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου Ειρ. 3, Πάτρα 2, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή, Καλαϊτζή, Κοτσιώνη, Γκίλλα Αγγ., Μουστακαρία

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Μπενέκου, Σιούτη, Κανετίδου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 2, Δούλη, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Χαλδαίου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Η άμυνα μας λειτούργησε αρκετά καλά σήμερα σε αρκετά πράγματα που είχαμε δουλέψει , όπως και στην επίθεση μας. Κάποια στιγμή πήραμε μεγάλο προβάδισμα και χαλαρώσαμε αλλά το πρόσιμο από το σημερινό παιχνίδι είναι θετικό. Ολες οι αθλήτρες πήγαν πολύ καλά. Ακολουθεί μια δύσκολη περίοδος με τη διακοπή. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς».

Η Άλκηστη Αβραμίδου ανέφερε από την πλευρά της τα εξής: «Βαθμολογικά μπορεί να μην είχε κάποιο ενδιαφέρον το σημερινό παιχνίδι, αλλά εμάς μας ενδιέφερε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια πριν από μια εβδομάδα. Θέλαμε τη νίκη, βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε. Δόθηκε χρόνος σε όλες τις αθλήτριες και τα πήγαμε καλά στα περισσότερα κομμάτια του αγώνα. Τελειώνουμε την χρονιά νικηφόρα και ελπίζουμε και μετά τη διακοπή να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά».