ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Επιτυχίες αντίστοιχες της τεράστιας δυναμικής του Ολυμπιακού»

Ο Θοδωρής Αγγελίνος και η Βίκυ Γραμματικοπούλου φιλοξενήθηκαν στο «πλατό» της επίσημης εκπομπής του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που προβλήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

Ο καταξιωμένος προπονητής τένις μίλησε για τις πρώτες ημέρες προπονήσεων του νέου τμήματος, καθώς για τους στόχους που έχουν τεθεί ώστε ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει και στα κορτ του δημοφιλέστατου σπορ,  όπως κάνει σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η συζήτηση με την προπονήτρια της ομάδας Ταε Κβο Ντο, η οποία το Σάββατο 10 Νοεμβρίου καθοδήγησε με επιτυχία τους μικρούς ερυθρόλευκους αθλητές στο τουρνουά Baby Cup.

Όπως κάθε εβδομάδα από τη «Μεγάλη μου αγάπη…» μεταδόθηκαν νέα από τις ομάδες και τις Ακαδημίες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού ΣΦΠ κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Θοδωρής Αγγελίνος: «Νέα ώθηση από τον Ολυμπιακό στο τένις»

Για την ανάληψη της θέσης προπονητή τένις στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θέλω να συνεισφέρω με την εμπειρία μου στην ανάπτυξη και αυτού του νέου τμήματος του συλλόγου. Όλα έχουν ξεκινήσει πολύ καλά. Η προηγούμενη ήταν η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του τμήματος στα νέα μας γήπεδα. Ο κόσμος έρχεται και μαθαίνει για το τμήμα και η προσέλευση είναι πάρα πολύ καλή. Τα γήπεδα, είναι  σε πάρα πολύ ωραία τοποθεσία, γεγονός που ενθουσιάζει τον κόσμο που τα έχει δει μέχρι τώρα. Πολύς κόσμος έχει προσμονή να δει το νέο τμήμα του Ολυμπιακού και τη νέα ώθηση που θα δώσει στο άθλημα».

Για την εκμάθηση του τένις: «Το τένις ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, συγκεκριμένα με το baby tennis, όπου μπορούν να έρθουν παιδιά από 4 ετών. Έχουν την πρώτη επαφή με το άθλημα, με ειδικό εξοπλισμό που θα τα βοηθήσει να εξοικειωθούν και να μάθουν το άθλημα μέσα από το παιχνίδι. Σταδιακά συνεχίζει χωρίς ηλικιακό περιορισμό και μπορεί να το εξασκήσει κάποιος τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Για την άνθιση του τένις: «Την εξέλιξη που έχει το τένις το τελευταίο διάστημα, χωρίς υπερβολή μπορείς να την συγκρίνεις με την αντίστοιχη του μπάσκετ το 87. Η απήχηση του στον κόσμο είναι πολύ μεγάλη και μας χαροποιεί όλους. Όπως με χαροποιεί πάρα πολύ που είμαι μέλος, από την αρχή, της προσπάθειας που κάνει ο Ολυμπιακός στον χώρο του τένις και ευελπιστώ ότι θα κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ο χώρος το έχει ανάγκη και η χρονική συγκυρία είναι ιδανική».

Βίκυ Γραμματικοπούλου: «Επιτυχίες και στο Τάε Κβο Ντο αντίστοιχες της τεράστιας δυναμικής του Ολυμπιακού»

Για το Τάε Κβο Ντο και τον Ολυμπιακό: «Εχουμε τη χαρά να υπηρετούμε ένα άθλημα που έχει τεράστιες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και εκπροσωπεί επάξια τη χωρά μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, που και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί το Ταε Κβο Ντο. Οπως και να το κάνουμε είναι σημαντικό που υπάρχει το σήμα του συλλόγου και στο δικό μας άθλημα».

Για τις πρώτες εντυπώσεις της ως προπονήτρια του Ολυμπιακού: «Ασχολούμαι με το Ταε Κβο Ντο κυριολεκτικά μία ζωή. Ξεκίνησα πολύ μικρή τα πρώτα μου βήματα και ο πρωταθλητισμός προέκυψε λίγο μετά τα 13. Πλέον είμαι προπονήτρια του Ολυμπιακού και μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια πως έχω μείνει εντυπωσιασμένη με όλα όσα συνάντησα εδώ. Απίστευτη οργάνωση και τεράστια στήριξη από τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ο,τι ζητάμε μας το παρέχει ο σύλλογος και μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα τις προπονήσεις με τους αθλητές μας».

Για τους στόχους του τμήματος: «Πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα που να είναι πάρα πολύ δυνατή σε πανελλήνιο επίπεδο και μετέπειτα να προκύψει από τον Ολυμπιακού τουλάχιστον ένα μέλος για την Εθνική Ομάδα Τάε Κβο Ντο. Θεωρώ πώς όταν είσαι στον Ολυμπιακό μπορείς να πετύχεις πολύ μεγάλα πράγματα, όπως αρμόζει άλλωστε στην τεράστια δυναμική που έχει ο σύλλογος σε όλα τα σπορ. Αυτό, βεβαίως, δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Και από εμάς τους προπονητές κι από τους αθλητές μας, όλων των ηλικιών. Δουλειά, υπομονή και προσπάθεια μπορώ να πως ότι είναι τα τρία συστατικά που θα οδηγήσουν στις επιτυχίες».

Για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν Τάε Κβο Ντο: «Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν το Ταε Κβο Ντο στην ηλικία των 4 ετών. Υπάρχουν βεβαίως και αθλητές που ξεκίνησαν από 3,5 ετών. Αυτό εξαρτάται από το θέμα της αντίληψης του αθλήματος από το κάθε παιδί. Αντιθέτως να γνωρίζουν οι γονείς πως δεν παίζει κανένα ρόλο η σωματική διάπλαση του παιδιού σ’ αυτές τις ηλικίες, εάν δηλαδή θα έρθει κοντά μας στα 4 ή στα 5 ή σε μεγαλύτερη ηλικία. Σε κάθε περίπτωση ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται γρηγορότερα καθώς γίνονται μέρος ενός συνόλου».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Baby Cup: «Στο Baby Cup συμμετείχαμε με 31 παιδάκια. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Οι ηλικίες των αθλητών μας ήταν από 4 έως και 12 ετών, σχεδόν μισά αγόρια και μισά κορίτσια. Ηταν όλα πολύ χαρούμενα που συμμετείχαν σε κάτι τόσο μεγάλο, αφού συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 1200 παιδιά. Ηταν μία άρτια διοργάνωση, κι αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην προσαρμογή όσων μικρών αθλητών μας δεν είχαν παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν. Φρόντισαν οι διοργανωτές να είναι τα παιδιά χωρισμένα σχεδόν κοντά στο θέμα της σωματοδομής αλλά και των ζωνών τους. Αξίζει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε το ΑΣ Αίαντα Αγίου Δημητρίου και τον δάσκαλο, Θοδωρή Ζηνέλη για την άρτια διοργάνωση».
 
*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στην παρουσίαση της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (15:00 – 17:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς, Σταύρος Ζαζάνης  και Σεβαστή Βρακατσέλη κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.
 
*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018.

Video

Μεγάλη μου Αγάπη (12/11/2018)