ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Διαστημικός» και στο Βερολίνο ο Πρωταθλητής Ευρώπης!

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final 8 πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός μετά την επικράτηση του με 11-3 επί της Σπαντάου στο Βερολίνο για τη 12η αγωνιστική του Champions League. Ο πρωταθλητής Ευρώπης χρειάζεται πλέον μια νίκη στις εναπομείνασες δυο αγωνιστικές για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση για 4η διαδοχική χρονιά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και θα τη διεκδικήσει τη Μεγάλη Τετάρτη κόντρα στο Ανόβερο στο Παπαστράτειο για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο του την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Final 8. Aπό κει και πέρα στη αναμέτρηση με τη Σπαντάου, τo τελικό σκορ αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την καθολική υπεροχή των Πρωταθλητών Ευρώπης οι οποίοι έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους για 24 αγωνιστικά λεπτά. Συγκεκριμένα μετά το τέρμα με το οποίο ισοφάρισαν σε 2-2 οι Γερμανοί στα 4:19 του πρώτου οκταλέπτου, σκόραραν ξανά στα 4:28 της τελευταίας περιόδου, μειώνοντας στο σκορ σε 3-11.

Ισορροπία στο 1ο οκτάλεπτο

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού και σκόρερ τον Αλέξανδρο Γούνα, στον παίκτη παραπάνω με τον Σταμ να ισοφαρίζει σε 1-1 και ενώ νωρίτερα ο Πάβιτς είχε αποκρούσε το πέναλτι του Νεγκρεάν. Στα μέσα της περιόδου, ο Μπούσλιε έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πειραιώτες αλλά οι Γερμανοί απάντησαν εκ νέου με τον Σταμ ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 το οποίο παρέμεινε στα 4 λεπτά που ακολούθησαν για την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου.

Κυριάρχησε και προηγήθηκε με 6-2 στο ημίχρονο!

Το 2ο οκτάλεπτο, αποτέλεσε έναν μονόλογο των Πρωταθλητών Ευρώπης οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα και μετά τα 4 πρώτα λεπτά, έτρεξαν το επιμέρους 4-0 που τους έφερε μπροστά στο σκορ με 6-2! Αρχικά ο Γενηδουνιάς με τρομερό γκολ από πολύ μακρινή απόσταση έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο (2-3), για να ακολουθήσει το τέρμα του Φουντούλη από την περιφέρεια (3:04) που έδωσε για πρώτη φορά τον αέρα του +2 (2-4). Το «ερυθρόλευκο» σερί συνέχισε ο Γούνας που σκόραρε με πέναλτι (1:3) και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-5, και ο Αργυρόπουλος με ένα ακόμα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια, διαμόρφωσε το 2-6, 40’’ πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου.

Διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο!

Η ίδια εικόνα με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα συνεχίστηκε και στο 3ο οκτέλεπτο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο διάστημα αυτό διατήρησαν και πάλι ανέπαφη την εστία τους και έφτασαν στο επιμέρους 3-0 που διαμόρφωσε το σκορ στο 2-9! Ο Ομπράντοβιτς (6:00) στον παίκτη παραπάνω, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας στο 2-7, και ο Δερβίσης σκοράροντας από την περιφέρεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-8. Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια, 5’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, ο Θρύλος εκτόξευσε τη διαφορά στο +7, φτάνοντας στο 2-9!

Θρύλος ως το τέλος!

Την ίδια συγκέντρωση εμφάνισε ο Θρύλος και στην τελευταία περίοδο, αφού διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα και με το επιμέρους 1-2 έφτασε εύκολα στην τελική επικράτησε με 3-11! Αρχικά ο Κάκαρης (7:03) και στη συνέχεια ο Γούνας (5:35), διεύρυναν στο 9-0 το σερί του Ολυμπιακού, από το 2-2 για το 2-11, με τον Ντέντοβιτς να σκοράρει στα 4:28 και να διαμορφώνει το τελικό 3-11!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-4, 0-3, 1-2

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γούνας (π/π., 7:03), 1-1 Σταμ (περιφέρεια, 5:42), 1-2 Μπούσλιε (φουνταριστό, 4:42), 2-2  Σταμ(4:19)

2ο οκτάλεπτο:  2-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:05), 2-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 3:04), 2-5 Γούνας (πέναλτι, 1:30), 2-6 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 0:40)

3ο οκτάλεπτο: 2-7 Ομπράντοβιτς (π/π., 6:00), 2-8 Δερβίσης (περιφέρεια, 4:33), 2-9 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 0:05)

4ο οκτάλεπτο: 2-10 Κάκαρης (φουνταριστό, 7:03), 2-11 Γούνας (πεντάμετρο, 5:35), 3-11 Ντέντοβιτς (4:28)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Κάκαρης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Σπαντάου: Μπάξα, Σάουνταντιερ, Γιέλεν, Κόρμπελ, Νεγκρεάν, Γουενγκλινγκ,Στερλέσκι, Ντέντοβιτς 1, Σταμ 2, Ρέιμπελ, Ρέστοβιτς, Πέσιβατς, Πέτερφι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς: «Η τελική επικράτηση ήρθε πιο εύκολα από ότι περιμέναμε. Ήρθαμε για τη νίκη γιατί προετοιμαζόμαστε για τη συμμετοχή μας στο Final 8. Θέλαμε δυο νίκες για να το πετύχουμε, κάναμε τη μια και πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μας με το Ανόβερο στην έδρα μας για να μετέχουμε για 4η διαδοχική φορά στην τελική φάση του Champions League. Aπό κει και πέρα σήμερα, όπως προανέφερα περιμέναμε πιο σκληρό παιχνίδι αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Στην επίθεση έχουμε την ποιότητα να βρούμε λύσεις».

Γιάννης Φουντούλης: «Πετύχαμε μια νίκη που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Final 8 και συνεχίζουμε με σκοπό να κάνουμε δυο ακόμα νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και να εξασφαλίσουμε και τυπικά το εισιτήριο. Σήμερα αγωνιστήκαμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το τέλος, δώσαμε έμφαση στην άμυνα και κρατήσαμε πολύ χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλό μας. Το θετικό είναι ότι εκτός από τη νίκη που χρειαζόμασταν, δώσαμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις».