ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Διέλυσε» τον ΠΑΟΚ και προελαύνει

Ο Θρύλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Hanball Premier που διεξήχθη στο Ρέντη, στο οποίο έδωσε βροντερό παρών ο κόσμος του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 21-16 του ΠΑΟΚ και συνεχίζουν αήττητοι και μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, με όπλο τους την άμυνα και με τον Κώστα Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, έφτασαν στην 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα, δείχνοντας για ακόμα έναν αγώνα τις τεράστιες δυνατότητες τους.

Κυρίαρχος από την αρχή

Απόλυτος κυρίαρχος στην έναρξη της αναμέτρησης ο Θρύλος, προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα τέρματα των Κρητικού, Τζηρά και Τσίλη. Ο Κανδύλας πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ για το 4-1 στο έκτο λεπτό του αγώνα. Στο 7:40 ο Άρσιτς απέκρουσε πέναλτι και με όπλο του την άμυνα, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το προβάδισμα του στο συν τέσσερα (5-1), με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Δημήτρη Τζηρά. Τα δυο γκολ στον αγώνα έφτασε και ο Άγγελος Τσίλης που έκανε το 6-1 στο 10ο λεπτό. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα διατηρούσαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα (7-2 στο 15:31), με τον Τσιλιμπάρη να αποκρούει ένα ακόμα πέναλτι που δόθηκε στους φιλοξενούμενους. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο ματς, στα έξι γκολ, με τον Τσίλη να φτάνει τα τρία γκολ για το 8-2, στο 16:31. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ο Κώστας Τσιλιμπάρης πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και έχει φτάσει τις εννιά αποκρούσεις στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα. Ο Καραμπουρνιώτης διαμόρφωσε το 9-3 με την ομάδα του Πειραιά να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο Λέμος, μετά από κλέψιμο της μπάλας, έφυγε στον αιφνιδιασμό και έγραψε το 10-6 σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Διατήρησε τον έλεγχο και προελαύνει

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με πολύ γρήγορα γκολ του Τσίλη, που έφτασε τα τέσσερα στο παιχνίδι, για το 11-6 και τον συν πέντε για τον Ολυμπιακό. Ο αριστερός εξτρέμ του Θρύλου, ήταν αυτός που έκανε και το 12-7, ενώ λίγο αργότερα ο Ρέινα, σκοράροντας σε κενή εστία, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα (13-7). Με ένα σερί 2-0 ο Ολυμπιακός έκανε το 15-8 δείχνοντας ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο Λέμος πρόσθεσε ακόμα ένα γκολ στην «ερυθρόλευκη» μηχανή, για το 16-9, ενώ ο ίδιος έγραψε και το 17-10 στο 46:50 του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με προβάδισμα έξι τερμάτων (17-11). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο Θρύλος ήταν ο κυρίαρχος, διατηρούσε τον έλεγχο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ και έφτασε σε μια ακόμα νίκη, με 21-16, διευρύνοντας την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα, όπου απολαμβάνει και την μοναξιά της κορυφής.  Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Λέμος με έξι τέρματα και ακολούθησε ο Τσίλης που πέτυχε πέντε.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Θανάση Καρακεχαγιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-«Όμιλος Ξυνή» - ΠΑΟΚ 21-16

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 6-1, 6-2, 8-2, 9-5, 10-6 (ημ.), 11-7, 15-9, 16-10, 17-11, 19-12, 21-16

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Μάνθος, Κρητικός 3, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 6, Ρέινα 1. Ασβεστάς, Κανδύλας 1, Σανίκης, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος, Δεληχρήστος, Τσίλης 5

ΠΑΟΚ: Κοτανίδης, Αραμπατζής, Παλάσκας 2, Ντζόνο 3, Τσεσμετζίδης, Κοκώνης 1, Τάσκοβιτς 1, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Νικολαϊδης, Κωστακίδης 5, Λοϊζος, Μαστορογιάννης 1, Κυπραίος 1, Δελιάς, Γιοσμού 1

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τα εξής: «Καταφέραμε και διατηρήσαμε ψηλά το ρυθμό μας σε όλο τον αγώνα, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να πάρουμε διαφορά και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πλησιάσει. Πήραμε μια σημαντική νίκη και συνεχίζουμε την πορεία μας. Θέλω να αναφερθώ ότι ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για το άθλημα του χάντμπολ καθώς χάθηκε ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός και μιλάω για τον Θανάση Καρακεχαγιά και όλοι μας πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη του, το έργο του και τη φιλοσοφία του ζωντανή».

Ο Άγγελος Τσίλης δήλωσε τα εξής: «Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει με σκορ 21-16, φαίνεται ότι είναι σκληρό παιχνίδι. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Όλα ξεκινήσανε από την άμυνα μας. Ναι μεν στο χάντμπολ με τα γκολ κερδίζεις αλλά αν δεν παίξεις  καλή άμυνα δεν μπορεί να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αυτό βγάλαμε και στο γήπεδο σήμερα και φτάσαμε σε ακόμα μια νίκη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον κόσμο που ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι στο πλευρό μας. Είναι ο 8ος παίκτης μας, το ξέρουν όλοι και τον χρειαζόμαστε πάντα δίπλα μας, πόσο μάλλον σε τόσο σημαντικά παιχνίδια».