ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Βαρύ τίμημα για όλο τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Εκ μέρους του τμήματος Πόλο Γυναικών, οι διεθνείς αθλήτριες του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Χριστίνα Τσουκαλά, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενδεχόμενη διακοπή των πρωταθλήματων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεών τους:  

Αβραμίδου: «Περιμένουμε ουσιαστική λύση από την πολιτεία»

Η δήλωση της αρχηγού του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάτω από την πανδημία, τόσο στον αθλητισμό όσο και σε κάθε τομέα της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κατάσταση αυτή αφορά την προστασία της υγείας μας. Τα νέα μέτρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, όσο αφορά όμως την αθλητική δραστηριότητα, την σταματούν, όπως προπονήσεις και αγώνες. Αυτό είναι βαρύ τίμημα για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ομάδες και οι αθλητές θα ισοπεδωθούν σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Έτσι όλοι οι αθλητές περιμένουμε με αγωνία την καλή έκβαση αυτής της κατάστασης και ταυτόχρονα κάποια ουσιαστική λύση από την πολιτεία, για να μην αφήσει τον αθλητισμό να αργοπεθαίνει, αλλά να συνεχίσει με σύνεση, προφυλάξεις καθώς και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, το έργο του».

Μ. Πλευρίτου: «Μας φοβίζουν οι συνέπειες»

Η δήλωση της Μαργαρίτας Πλευρίτου: «Η διακοπή της Α1 του Ελληνικού πρωταθλήματος της υδατοσφαίρισης είναι κάτι που θα επιφέρει σύγχυση και απογοήτευση. Κατά την άποψή μου, ακόμα οι αθλητές υψηλού επιπέδου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την προηγούμενη φάση-καραντίνας και να επανέλθουν στην προηγούμενη φυσική τους κατάσταση και απόδοση. Ο αστάθμητος παράγοντας της σημερινής αβεβαιότητας έχει τρομερή επίδραση στην ψυχολογία ενός αθλητή που προσπαθεί να βρίσκεται στην ιδανική ψυχική και σωματική κατάσταση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και να πετύχει τους στόχους του. Η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να έχει συνέπειες, που μας φοβίζουν καθώς θίγονται οι χρηματικές μας απολαβές χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη όπως έχουν τα επαγγελματικά αθλήματα.

Μπορούμε να καταλάβουμε την σοβαρότητα της όλης κατάστασης που επικρατεί και για αυτόν ακριβώς το λόγο προσέχουμε και έχουμε περιορίσει όλες μας τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Τηρούμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλά και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το γυναικείο τμήμα Υδατοσφαίρισης δεν έχει κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μην σταματήσουν να προπονούνται οι αθλητές. Αυτή την περίοδο τα περισσότερα αθλήματα, έχουν ολοκληρώσει την προπαρασκευαστική τους προετοιμασία και έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρωταθλήματα. Μια αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες για ένα μήνα θα είναι καταστροφική για όλους. Όχι μόνο για εμάς τους αθλητές της Εθνικής ομάδας αλλά και για όλους τους αθλητές».

Τσουκαλά: «Η βασική πηγή του εισοδήματός μας»

Η δήλωση της Χριστίνας Τσουκαλά: «Ζούμε μια καθημερινότητα που έχει γονατίσει όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο και μετά. Για όλους τους αθλητές και ειδικά για τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων, είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η προετοιμασία και η προπόνηση. Το να ξαναμπείς σε μια ρουτίνα προπονήσεων, πόσο μάλλον για τους αθλητές του υγρού στίβου, όπου η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικό άθλημα, αλλά οι απαιτήσεις είναι επαγγελματικές. Με διπλές προπονήσεις κάθε μέρα είναι σχεδόν αδύνατο να ασχοληθεί με κάποια άλλη δουλειά. Εάν παγώσουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις το πιο πιθανό είναι να κοπεί η βασική πηγή του εισοδήματός μας. Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας. Φοράμε πάντα μάσκες, δεν ερχόμαστε κοντά σε κόσμο και όλα αυτά τα κάνουμε γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μην χάσουμε μέρες από προπόνηση. Στις Γυναίκες δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορονοϊού και θα είναι καταστροφικό αν γίνει πάγωμα του πρωταθλήματος».