ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ασημένιος» ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στη Γαλλία!

Μία ακόμη διεθνή επιτυχία για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου. Στην 65η Christmas Regatta που έγινε στη Νις της Γαλλίας, οι ιστιοπλόοι του Ολυμπιακού, Αιμίλιος Παπαθανασίου και Στέλιος Νούτσος, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Star! Πρόκειται για έναν φημισμένο αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα της κατηγορίας (έλαβαν μέρος 36 αθλητές από Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ελλάδα, Αυστραλία και έγιναν οκτώ ιστιοδρομίες). Οι ιστιοπλόοι του Θρύλου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Οι θέσεις του ήταν 2, 2, 4, 2, 2, 2, 2, 1 και με 13 βαθμούς, τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες, οι Παπαθανασίου-Νούτσος κατέκτησαν και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Star.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου δήλωσε: «Είναι ένας ιστορικός αγώνας. Συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές και μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να ανεβαίνεις στο βάθρο. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι ξεκινούσε στις 8:30 το πρωί, λόγω των ανέμων και υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Βρίσκομαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κι αυτό το οφείλω στον γυμναστή μου, τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Βασίλη Βούζα. Γα αυτό και του αφιερώνω το μετάλλιο, όπως και το χρυσό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με τον Στέλιο Νούτσο, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με στόχο τη διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Star, που θα διεξαχθεί στο Σκαρλίνο της Ιταλίας από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου».