ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Αγκάλιασε» την ενημερωτική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του δέρματος!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην Λέσχη του Ολυμπιακού στην Μαρίνα Ζέας. Η Εσπερίδα με θέμα «Μελάνωμα και Μη Μελανωματικοί Καρκίνοι του Δέρματος» διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ. Η εν λόγω εκδήλωση αφορούσε την ενημέρωση των ακαδημιών και των φιλάθλων του συλλόγου σχετικά με τον κίνδυνο έκθεσης στον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος. 

Ο «χορός» των ομιλιών ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ», Αναστασίας Πασακοπούλου. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η παρουσιάστρια, Νόνη Δούνια η οποία μίλησε σχετικά με την σημασία της προστασίας των παιδιών από τον ήλιο. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Μαριτίνα Ρόπα πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τους μελανωκυταρρικούς και μη μελανωκυταρρικούς καρκίνους και ο παθολόγος-ογκολόγος,  Νίκος Μητσιμπόνας αναφέρθηκε στις θεραπευτικές προσεγγίσεις του μελανωματικού και του μη μελανωματικού καρκίνου.

Από πλευράς Ολυμπιακού, εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία της Γενικής Γραμματέως του συλλόγου, Χριστίνας Τσιλιγκίρη σχετικά με τον κίνδυνο της έκθεσης στον ήλιο κατά την διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη αναφέρθηκε στην βιωματική της εμπειρία έκθεσης στον ήλιο κατά την εξάσκηση θαλάσσιων σπορ όπως το kitesurfing. Τέλος, η αθλήτρια του πόλο,  Φιλιώ Μανωλιουδάκη περιέγραψε την δική της εμπειρία έκθεσης στον ήλιο κατά την προετοιμασία και τους αγώνες πόλο σε ανοιχτές πισίνες.

Μετά το τέλος της Εσπερίδας, οι συνεργαζόμενοι φορείς έδειξαν την ευχαρίστησή τους με την επιτυχία της εκδήλωσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.